ARBL

organizatie neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta

ARBL s-a constituit cu scopul de a elabora si aplica o strategie unitara în industria nationala a blanurilor, atat la nivelul producatorilor cat si la cel al procesatorilor și comerciantilor en-gros și en-detail, in vederea:

  • cresterii competitivitatii acestei industrii la nivel national si international
  • reprezentarii acestei industrii in plan national si international
  • implicarii in orice alte aspecte de interes pentru industrie

Asociatia Romana a Blanurilor se bazeaza in organizarea si functionarea sa pe principiile initiativei, implicarii si cooperarii, voluntariatului, prieteniei, respectului si sprijinului reciproc, transparentei, echitatii, competentei, responsabilitatii, principialitatii, legalitatii, durabilitatii, multilateralitatii.
ARBL este o asociatie care reprezinta interesele crescatorilor de animale pentru blana, tabacarilor, importatorilor si engrosistilor de blanuri, producatorilor si comerciantilor de blanuri, stilistilor si modelistilor din domeniu, a curatatorilor si custozilor de blanuri, precum si tuturor celor care lucreaza ca angajati in aceste sectoare.
ARBL este unicul interlocutor oficial al acestor categorii, membri ai ARBL, in raport cu organizatiile guvernamentale, autoritatile publice, organizatiile politice, sociale, presa si mediul informatic.
ARBL a aderat la IFF si Fur Europe, forurile superioare tuturor asociatiilor nationale la nivel mondial respectiv european.

Obiectivele noastre sunt:

  • Urmarirea implementarii de Coduri de Bune Practici pentru domeniile de interes ale Asociatiei
  • Realizarea unei baze de date tehnice, economice si comerciale care sa ajute la optimizarea activitatii membrilor Asociatiei
  • Asigurarea pentru toti membrii a asistentei tehnice si juridice de specialitate
  • Atragerea de sponsori și de programe de finantare pentru obtinerea fondurilor necesare in activitatea propusa, beneficiile din aceasta activitate urmand a fi utilizate pentru realizarea scopului asociatiei.

Componenta ARBL

Manufactura si retail / 40%
Chinchilla / 25%
Nurca / 35%

Membru ARBL poate fi orice societate comerciala, PFA, persoana fizica sau organizatie de profil cu personalitate juridica romana, de tipul asociatie profesionala ce reuneste agenti economici din activitatea de productie si servicii, institutie de invatamant, institut de cercetare-dezvoltare, care si-au exprimat in mod liber vointa de a face parte din ARBL si consimt sa respecte statutul acesteia.

Membri fondatori