Despre chinchilla

Pilonul Chinchilla este format din trei entitati, dintre care doua Asociatii de crescatori de chinchilla. Cele doua asociatii sunt membri ale Asociatiei-umbrela a sectorului de blana European, Fur Europe, incapand cu 2011, respectiv 2012. Prin membrii sai, pilonul Chinchilla reprezinta peste 100 de crescatori de chinchilla, raspanditi in toate zonele geografice ale Romaniei.

In cadrul acestui pilon, promovam respectarea Codului de Bune Practici in Cresterea Chinchillelor, dezvoltat si adoptat la nivel European, si ne asumam implementarea acestuia in toate fermele de chinchilla afiliate ARBL. De asemenea, ii sustinem si pe crescatorii de chinchilla neafiliati sa adopte acest cod, care se gaseste in sectiunea Articole si resurse a acestui site.

În prezent, AGFCICR are ca membri peste 75 de crescători din toate regiunile României, iar numărul este în continuă creștere. AGFCICR este membru activ al FurEurope din 2012.

Asociatia noastra este formata din oameni cu o experienta vasta in cresterea si inmultirea chinchilelor, persoane care detin la randul lor ferme ce au ca activitate principala cresterea si comercializarea chinchilelor.