Chinchilla info

Chinchilla este un mamifer rozator care face parte din familia Lagostomidelor si este originar din America de Sud. Este un animal de talie mica si nu masoară mai mult de 25–30 cm, avand o greutate medie, la maturitate, de 400-600 grame.

Ca infatisare se situeaza intre iepure si veverita, are ochi negri, stralucitori si coada lunga si pufoasa. Membrele anterioare prezinta cinci degete si sunt scurte, iar cele posterioare doar patru degete si sunt mai lungi. Chinchilla este un animal nocturn, ierbivor, curat, linistit, agreabil si poate trai pana la 10-15 ani. Este foarte curios.

Exista doua specii de chinchile: Chinchilla laniger si Chinchilla brevicaudata, dintre care Chinchilla laniger (de culoare argintie) este cea mai raspandita in crescatorii. Culoarea parului de pe spate este gri-deschis, iar pe abdomen, alb-murdar. Mutatiile genetice au dat nastere si la alte culori ale acestei specii: alb, bej, mozaic, safir, neagru.

Chinchilla este un animal crescut in special pentru blana sa pretioasa, dar si pentru carne, insa in plan secundar. Datorita desimii blanii si a microclimatului specific, in blana nu gasim paduchi sau purici. Cresterea lui nu este foarte costisitoare deoarece nu necesita spatii largi, iar animalul este foarte rezistent si putin pretentios. (sursa: Wikipedia)